Новото изобретение осигурява много по-спокоен и качествен сън с множеството си функции

Хъркането може да бъде нещо изключително неприятно, особено за тези, които спят около хъркащия. Но дори и за него може да има неприятни ефекти - хъркането пречи на нормалния приток на кислород до дробовете, което от своя страна води до нарушаване на пълноценната почивка и смущения във всички функции на организма. 

Затова човек трябва да се грижи за качествения сън и да търси решения на тези проблеми. Едно от тях се предлага от американска компания, чиято възглавница може да реши нощните ви проблеми, пише "Дейли мейл".

Специалната "умна" възглавница Zeeq следи движенията на човека и по тях определя дали заспива спокойно, хърка ли, достатъчна ли е почивката му и се намесва, за да му осигури по-качествен сън, съобщи вестник "Дейли мейл".

Възглавницата е свързана с мобилно приложение, което контролира различните функции. В нея има разнообразни джаджи - микрофон, който да отчита дали хъркаме твърде силно, говорители, които да ни пускат тиха музика за заспиване, двигатели за вибрации, които да ни разбуждат сутрин и жироскоп, който следи за движенията. 

Въпреки всичко това създателите ѝ казват, че тя продължава да е много удобна.

Ако използващият я не заспи бързо, тя пуска лека музика, за да го унесе. Системата й за събуждане е с леки вибрации, така че партньорът нищо да не усети. Ако хъркането надхвърли зададено ниво, отново се включват вибрации, които предизвикват смяна на позата и освобождават дихателните пътища. 

Любителите на мобилните устройства могат да ги свържат безжично с възглавницата и така да слушат с нея музиката, която харесват, или аудиокниги. Таймерът за заспиване осигурява те да бъдат изключени автоматично.

Батерията обикновено издържа две седмици.