Толкова прегледа само за седмица има видеото с рускинчета, които се кълчат в неприлични пози на училищен концерт.

"Пчеличките и Мечо пух. Оренбург. Училищен детски театър" - записът под това заглавие предизвика истински фурор в YouTube тази пролет, макар че датира още от края на януари.
След кълченията по сцената в стил twerking, който бе популяризиран от доскорошната тийн идолка Майли Сайръс, съдбата на танцовата трупа нямаше как да е по-различна - местните власти разпоредиха закриването й, след като половината девойки в състава й се оказаха непълнолетни.

В социалните мрежи вече се появиха и коментари в тяхна защита - не били виновни те, просто мястото на тази изява (Дом на културата) било неподходящо. Руските медии цитират и родители, които заявяват, че се гордеят с децата си, защото са отлични и примерни ученички.

Междувременно след скандала в града, който има над половин милион жители, започнаха проверки и на всички частни танцови школи в страната. Явно западните санкции срещу Русия няма как да спрат вноса на "културни" продукти като този...

Иначе танцът произхожда от Западна Африка, а в САЩ се появява в началото на 90-те, покрай хип-хоп сцената. Ето и едно образователно видео, което показва основните движения: