Актьорът, който наскоро навърши 50, споделя съжалението си, че се е разминал с ролите на Батман и Върколака от X-Men

Той може да е играл Нео в трилогията "Матрицата", но мечтите му остават нереализирани, щом във филмографията му липсват ролите на Батман и Върколака от X-Men - макар да признава, че Хю Джакман и останалите са били идеалният избор.

В най-новия си екшън трилър "Джон Уик", по кината у нас от 31 октомври, той е самотен отмъстител, бивш наемен убиец, който се изправя срещу свои стари съратници...

След смъртта на любимата си съпруга (Бриджит Мойнахън) заглавният герой получава прощален подарък - кученце на име Дейзи и бележка, съдържаща една-единствена молба: да не забравя как да обича. Автомобилът му - "Бос мустанг" от 1969 г., обаче попада в полезрението на садистичния главорез Йосиф Тарасов (Алфи Алън, популярен като Теон Грейджой в сериала "Игра на тронове").

След като отказва да продаде колата си, бандитите на Йосиф нахлуват в дома му, взимат ключовете за возилото и оставят собственика му в безсъзнание, а Дейзи - мъртва. Без да съзнават, те просто са събудили един от най-свирепите убийци, раждали се някога...

Търсенето на откраднатия автомобил отвежда Джон до тайнствена и непозната за туристите част на Ню Йорк, овладяна от свръхсекретна престъпна общност, в която навремето самият той е бил най-лошият от всички.

След като научава, че нападателят му е единствен син на негов бивш приятел и "колега" - безскрупулния шеф на руската мафия Виго Тарасов (Михаел Нюквист от шведската трилогия "Милениум"), Джон насочва всичките си сили и умения в една посока: отмъщение. Когато се разчува, че легендарният убиец е по следите на сина му, Виго обявява щедра награда за онзи, който успее да ликвидира Уик пръв.

С цяла армия по петите си, той отново се превръща в безмилостната машина за убиване, всявала някога ужас в целия престъпен свят, и обявява открита война на Виго и неговите наемници. Война, която може да доведе до гибелта и на двете враждуващи страни...

Филмът е режисьорски дебют на каскадьорите Дейвид Лийч и Чад Стахелски, дубльор на Киану Рийвс в "Матрицата" и след това - което гарантира високо качество на екшън сцените. Участват още: Уилям Дефо, Иън Макшейн, Джон Легуизамо и още една дама - Адриан Палики (сериала "Агентите на ЩИТ").