Само един "светец", разбира се. Бил Мъри дава безценни съвети в "Свети Винсънт" - по кината у нас от 31 октомври

Актьорът, който наскоро навърши 64, празнува в аванс на специалния ден в негова чест на кинофестивала в Торонто. След маратона от филми с негово участие се състоя премиерата на най-новия му филм - "Св. Винсент". В типичния си стил Мъри се появи на събитието с корона и жезъл, заобиколен от другите звезди в лентата: Мелиса Маккарти, Крис О‘Дауд, Наоми Уотс и прохождащия режисьор Теодор Мелфи.

Героят му е Винсент - останал без пари, пропаднал и алкохолизиран тип, който мрази света и всички хора. Всичко това обаче е на път да се промени, когато в съседство се нанася самотната майка Маги (Мелиса Маккарти) и осиновеният й син Оливър, който е все още в началното училище.

Въпреки нежеланието си да комуникира с тях, Винсент се озовава в ситуация, в която трябва да се грижи за Оливър. С неохота пияницата установява, че от това може да направи малко пари. Неговите методи за отглеждане на дете обаче включват водене на Оливър по барове и разяснения как се залага на конните състезания.

В хлапето се превъплъщава Джейдън Либерхер, за когото критици написаха: "Той е сладък, но не прекалено. Във всяка сцена носи достатъчно драматизъм за дете, което се опитва да се приспособи към развода на родителите си и да свикне в ново училище."

Междувременно се навършиха 30 години от излизането на един от най-известните филми с Бил Мъри - комедията "Ловци на духове" / Ghostbusters (1984), озвучена с едноименния хит на Рей Паркър-джуниър.