Пореден трейлър за фантастиката на Кристофър Нолан Interstellar с Матю Макконъхи и Ан Хатауей

"Гравитация" с Джордж Клуни и Сандра Бълок събра седем статуетки от общо 10 номинации за "Оскар", а критиката отсега прогнозира, че "Интерстелар" / Interstellar, който излиза по кината в началото на ноември (вкл. в IMAX формат) с Матю Макконъхи и Ан Хатауей, може да повтори този успех.

Актьорът описва героя си Купър, инженер и бивш пилот изпитател, който поема на космическа мисия, като "мечтател и мъж извън своето време. Той не е създаден да бъде фермер. Той трябва да е високо горе, защото там живее."



Режисьор е Кристофър Нолан, създал "Генезис" и касовата трилогия за Батман, а съсценарист е брат му Джонатан. Част от филма е заснет на глетчер в Исландия, която напоследък е предпочитана локация за извънземни пейзажи.

Оператор този път не е Уоли Пфистър, който по това време снимал режисьорския си дебют "Превъзходство", а европеецът Хойте ван Хойтема, работил по "Тя" на Спайк Джоунс, "Боецът" на Дейвид О.Ръсел и "Дама, поп, асо, шпионин" на Томас Алфредсон.

Сред актьорите са още Джесика Частейн и Кейси Афлек, които играят децата на Купър.

Малките Том и Мърф се играят от Тимъти Шаламе и 13-годишната Макензи Фой (позната като Ренесме от "Здрач: Зазоряване, част 2"), а в тях на стари години се превъплъщават Уилям Дивейн и Елън Бърстин.

Още от първия трейлър стана ясно, че (подобно на "Проектът Съншайн" на Дани Бойл) Земята е в криза, а екипажът начело с Макконъхи трябва да търси спасение за човечеството извън границите на Слънчевата система.

Действието се развива в близкото бъдеще, когато селскостопанска криза е поставила света на колене.