Режисьорът на оригиналната трилогия "Лудият Макс" (1979-85) Джордж Милър стои и зад четвъртия постапокалиптичен трилър от поредицата, с подзаглавие "Пътят на яростта", по кината от 15 май. Виж новата версия и си припомни трилогията с Мел Гибсън

"Лудият Макс: Пътят на яростта", който излиза на 3D, IMAX 3D, Dolby ATMOS и 4DX, е с Том Харди в заглавната роля, ангажиран за още три филма от поредицата. Пълноценно обаче е използвана и носителката на "Оскар" Чарлийз Терон - бъдещата г-жа Шон Пен, която се превъплъщава в Командир Ярост, остригана почти до голо.

Партнират им Никълъс Холт, Роузи Хънтингтън-Уайтли, Зоуи Кравиц (дъщерята на Лени), Райли Кио (внучката на Елвис), а Хю Кийс-Бърн се завръща в нова роля 35 години след участието си в първия филм.

Австралиецът Джордж Милър, който е не само режисьор, а също така продуцент и съсценарист на поредицата, е известен и с детски филми като "Бейб в града" и отличената с "Оскар" анимация "Весели крачета".

Действието в "Пътят на яростта" се развива между първата и втората част на "Лудият Макс". Човечеството е на ръба на лудостта, борейки се за насъщния в постапокалиптичните сурови пустини на планетата...

Припомнете си и "наследството" от старите филми с Мел Гибсън като воин на пътя, който се бори за справедлива кауза в свят, отдаден на терор... почти като "бърз и яростен".