Предишната му "военновременна" роля бе в "Гадни копилета" (2009) на Тарантино, но "Ярост" / Fury, по кината наесен, дава заявка за сериозна драма и екшън, подобно "Спасяването на редник Райън"

Fury е режисиран от Дейвид Айър, който е и автор на сценария, а оператор е руснакът Роман Васянов.

В екипажа на танка с "партизанско име" Fury (Ярост), командван от Брад Пит, са още Шая Лабъф, който преди няколко дни бе арестуван за непристойно поведение, докато гледал "Кабаре" в нюйоркското "Студио 54", Майкъл Пеня, Логан Лърман, Джон Бърнтал и синът на Клинт Ийстуд - Скот. Героите им са американски военни, изпратени на рискована мисия в Германия в последните дни преди капитулирането на нацистите през пролетта на 1945 г.

Филмът излиза месеци преди 70-годишнината от края на Втората световна война и в навечерието на сезона за награди в Холивуд.

Исках да направя филм за танкисти - да взема група хора, да ги поставя в клаустрофобична среда и да видя как работят като екип, обяснява режисьорът, чийто следващ проект е комиксовата екранизация "Отряд самоубийци".

На митичен танк, но от германската армия, беше посветен и един от най-добрите руски военни филми от последните години - "Белият тигър" на Карен Шахназаров (2012), по мотиви от повестта на Иля Бояшов "Танкист", показан премиерно у нас тези дни, на кинофестивала "Любовта е лудост", в рамките на панорамата "Мосфилм на 90".