Фронтменът на "Ъпсурт" пусна самостоятелното си парче "Хип-хоп" с клип, заснет от Валери Милев, и семпъл от интервю на ДПС лидера Лютви Местан

Ицо Хазарта подготвя и цял солов албум, но уточни, че това не променя позицията му в групата. Всъщност това било напълно в традициите на стила и се практикувало често от членовете на формации като "Сайпръс хил" и "Ву-Тан клан".

Клипът е първи от серията One Shot, продуциранa от FacingThe Sun, в която едно МС рапира, докато върви по улицата. Концепцията на клиповете е връщане към корените на хип-хопа, а именно - реденето на рими върху бийт от едно МС в "сайфър".

Режисьор на първите два клипа от серията ще бъде Валери Милев, снимал класики като "Бела жига" и "Ослушай се", а следващите гости пред микрофона в новата поредица ще са някои от най-големите имена в мейнстрийм и ъндъграграунд хип-хопа у нас.

Музиката е на колегата му от "Ъпсурт" Венцислав Сейчев - Бат' Венци, а текстът си е на Ицо Хазарта, който се е опитал да докара мекия говор на провинциалните студенти в София с реплики, които отправя към самия себе си.

Финалът е с откъс от интервю с депутата Лютви Местан (в сутрешния блок на Би Ти Ви, 11 септември 2013 г.), в което лидерът на ДПС припомня и коментира думи на премиера Пламен Орешарски относно издигането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС: "Точно този аспект на въпроса не е релевантен към политическата отговорност. Не става въпрос за спомени - става въпрос за един добре организиран, добре премислен сценарий." Рапърът обаче има последната дума и тя е една: "тъпанар".