Алфре Удърт ("Отчаяни съпруги") влиза в ролята на държавен глава в новия сериал State of Affairs

State of Affairs, който тръгва зад Океана през ноември по Ен Би Си, е и голямото завръщане на Катрин Хайгъл в телевизията. Блондинката, която печелеше награди с ролята си на стажант-хирург в "Анатомията на Грей", напусна медицинския сериал заради голямото кино, но в крайна сметка се нареди сред най-надценяваните актьори.

Новата й героиня Чарлстън "Чарли" Тъкър е анализаторка от ЦРУ, чието работно време започва в два след полунощ. Именно тя изготвя всекидневната сводка за Белия дом относно най-кризисните ситуации, пред които е изправена страната в международен план.

Някога е била сгодена за сина на президентката, хуманитарен служител, който обаче загива при терористично нападение. На погребението Чарли се зарича пред своята несъстояла се свекърва Констанс Пейтън (Алфре Удърт) да отмъсти за него, но открива шокираща истина за атентата....

Сценарист и режисьор на сериала е Джо Карнахан, работил и по The Blacklist (с Джеймс Спейдър в злодейска роля), подновен от Ен Би Си за следващия сезон заедно с About A Boy / "Маркъс", "Полицаите от Чикаго", "Досиетата Грим", "Пожарникарите от Чикаго", "Ханибал", "Закон и ред: Отдел за особени престъпления", Parks & Recreation и музикалното риалити The Voice / "Гласът".