Миналата година тя стана най-младата актриса, номинирана за "Оскар" в главна роля, а сега играе титулната героиня в римейк на популярния мюзикъл редом с Камерън Диас и Джейми Фокс

Кувенжане Уалис вече е на 10, а на кастинг за "Зверовете на дивия Юг" се явява още преди да е навършила шест. Тя е 10-ата афроамериканска актриса, номинирана за "Оскар" в главна роля и първата кандидатка за статуетката, родена през XXI век.

Първоначално в осъвременената версия на "Ани" (1982) трябваше да играе Уилоу Смит, продуцирана от татко си. Тя обаче порасна и се посвети на музикалната си кариера. Не съжалявайте - Кувенжане изглежда идеална за ролята, а Уил Смит си остава продуцент заедно с Джей-Зи, който през 1998 г. превърна песента на сирачетата Hard Knock Life в хита Ghetto Anthem (Химн на гетата), номиниран за "Грами" в рап категориите.



Римейкът е планиран да излезе по Коледа. Другите звезди в него са Джейми Фокс като милиардера, който иска да осинови Ани, и Камерън Диас в отрицателния образ на приемната й майка.

Самият мюзикъл датира от 1977-а, а сюжетът се базира на поредицата вестникарски комикси "Малкото сираче Ани", която дебютира преди 90 години и прекрати съществуването си едва през 2010.

Припомнете си и трейлъра за оригиналния филм от 1982-ра, режисиран от ветерана Джон Хюстън. Там милиардерът се играеше от Албърт Фини, а всички, включително главната героиня, бяха бели.