Арън Пол от сериала "В обувките на Сатаната" е звездата на филма по едноименната видеоигра, по кината у нас от 14 март

Тази година се навършват 20 години от излизането на първата игра от поредицата, една от най-популярните в състезателния жанр. Арън Пол е механикът Тоби Маршъл, чиято страст са мощните автомобили. Той обаче се бори да предпази семейния гараж от фалит и закриване - и се принуждава да приеме за свой съдружник богатия и арогантен бивш състезател в NASCAR Дино Брустър (Доминик Купър).

Точно когато предстояща крупна сделка с брокер на автомобили сякаш ще реши проблемите на Тоби, едно злощастно завършило състезание дава възможност на Дино да го натопи за престъпление, което не е извършил, и да го изпрати в затвора, докато той узурпира и разширява бизнеса му на запад.

Две години по-късно Тоби излиза на свобода, изпълнен с желание за мъст. Той е наясно, че единственият му шанс да елиминира от пътя си Дино е да го победи в състезание, известно като Де Леон - абсолютният връх в незаконните гонки с автомобили.

За да стигне навреме за надпреварата, Тоби трябва да се впусне в екшън и приключения, включващи полицейско преследване от единия до другия край на Америка. Все пак с помощта на екипа си - и най-вече на изобретателната Джулия - той доказва, че дори и в лъскавия свят на екзотичните и супербързи автомобили аутсайдерът може да финишира първи.