Откакто се произвеждат презервативи, тяхната реклама винаги е била таргетирана към мъжете. Съвсем логично, компаниите производители смятат, че щом кондомите се носят от представителите на силния пол, именно те трябва да си ги купуват.

В много двойки именно това правило е в сила. На някои жени обаче вече им е писнало да очакват друг да се погрижи за тяхната безопасност. Ето защо дамската инвестиция в малките кутийки вече става все по-значителна.

Абсурдните изображения, чрез които се рекламират продуктите за контрацепция, не са насочени към правилните потребители. Две компании, управлявани от дами, ще променят пазара завинаги.

Таня Френкел е бивш фотожурналист, но вече е в бизнеса с производството на презервативи. Тя разказва: "Повечето поръчки се правят от жени, а по презумпция биват игнорирани в рекламната стратегия на компаниите за кондоми".

Нейната компания L Condoms създава продукти, направени от висококачествен натурален латекст. Те са веган, пакетирани са в хартия, годна за рециклиране и са с лубриканти без глицерин и парабени. Целта на компанията е да разпространи продуктите си в рискови зони в Африка, където презервативите или са убийствено скъпи, или изобщо липсват на пазара.

Другата фирма, управлявана от Мика Холендер, носи името Sustain. 10% от печалбата на компанията ще отиват в неправителствени организации, работещи за подобряване на женското репродуктивно здраве и семейното планиране.

"Ние не просто искаме да даряваме продуктите си. Ще се получи огромна образователна пропаст, ако просто раздаваме кондоми. Искаме да завършим целия процес, осигурявайки знание и продукти".

Източник: econ.bg