Тийнзвездата намекна, че вече мисли за пенсия, но "новината", огласена преди премиерата на новия му документален филм Believe и албума Journals, се оказа просто шегичка. Или не?

Режисьор на 3D филма е Джон М. Чу ("G.I.Joe: Ответен удар"), заснел през 2011 г. и концертния "Джъстин Бийбър: Никога не казвай никога", който е в програмата на Кино Нова за 1 януари - от 0,10 ч. с повторение в 7,30.

Believe претендира да разказва истинската история на 19-годишния певец и включва нови интервюта с него, ментора му Ъшър, колеги като Лудакрис и Майк Познър, мениджърът Скутър Браун. Именно той опроверга "бомбата" за пенсионирането, хвърлена от самия Бийбър в интервю за лосанджелиското радио Power 106. Според Браун става дума просто за отпуск, тъй като Джъстин не си е почивал като хората от 12-годишен.



Точно на Коледа обаче Джъстин Бийбър потвърди в "Туитър", че официално се пенсионира. Звездата обвинява медиите, че разпространяват лъжи за него и желаят провала му, но помества и пожелание към почитателите си: да се обичат и да си прощават - а той щял да е тук завинаги, защото да си негов фен е начин на живот.

Междувременно освен филмът, в навечерието на Коледа излиза и новият му албум Complete My Journals, предлаган в iTunes за ограничен период от време (до 9 януари 2014 г.). Именно затова "новината", че напуска музикалния бизнес, се възприема като пиар трик за увеличаване на продажбите.

Джъстин Бийбър е един от най-мразените и обичани поп изпълнители. В интервю за сп. "Фабюлъс" преди време, той разказа за непоносимостта си към клюки и скандали, като се позова на съвета, даден му от Ъшър: "Подготви се да минаваш през тези неща до края на кариерата си, защото те няма да спрат." Междувременно бившата му приятелка Селена Гомес също си взе почивка, като отмени планираното си турне в Австралия догодина.