Нашумелият британско-американски сериал тръгва премиерно и у нас след края на поредния сезон в Къщата

Ако презирате риалити програмите, но и турските сериали по конкурентните канали, ето нещо, което може да ви върне към Нова телевизия след финала на "Биг брадър All Stars". Любимият сериал на Мишел Обама, вписан в книгата на рекордите "Гинес" като най-високо оцененият от тв критиката след старта си през 2010 г., започва премиерно от 17 декември, вторник, в 20 ч.

Началото е с новината за една от най-трагичните морски катастрофи - потъването на "Титаник" през 1912 г. На борда на смятания за непотопим презокеански лайнер смъртта си намира и наследникът на богатата аристократична фамилия Кроули - Патрик.

Вестта за неговата гибел води до драстични промени в живота на богатата и аристократична фамилия - главата на семейството лорд Грантъм (Хю Боневил), неговата съпруга, лейди Грантъм (Елизабет Макгавърн), както и трите им дъщери. Те живеят в своето имение в графство Йоркшир заедно с многобройната си прислуга, следвайки дългогодишните традиции и порядки. Време е обаче това да се промени...

Време е към тях да се присъедини новият наследник - Матю Кроули (Дан Стивънс), далечен братовчед на семейството. Той идва в имението, за да предизвести необратимия ход на съвременната епоха, пропукването на установените йерархии и неизменните обществено-исторически промени.Сред актьорите са още двукратната носителка на "Оскар" Маги Смит, Джим Картър, който играе иконома г-н Карсън, Брандън Койл, Мишел Докъри, Джесика Браун Финдли, Лора Кармайкъл.

Създаден по идея на Джулиан Фелоус, носител на "Оскар" за сценария на "Госфорд парк" (2001), "Имението Даунтън" е носител на девет награди "Еми" при минисериалите, като има и най-голям брой номинации за международна продукция.

Описват го като великолепен разказ, поднесен с изключително телевизионно майсторство - впечатляващ не само с пищната красота на епохата, която пресъздава, но и с блестяща игра, интригуващ сюжет, богата палитра от персонажи и сложни човешки отношения. Понастоящем на Острова се излъчва четвъртият сезон, а следващият предстои догодина.

Чуйте и песента Did I Make The Most of Loving You? с основната музикална тема от сериала - сюитата Downton Abbey, композирана от Джон Лън и изпята от Мери-Джес.