За партньорството си в "Клубът на купувачите от Далас" / Dallas Buyers Club двамата получиха актьорски номинации за наградите "Индипендънт спирит". Следват "Оскарите"!

Вече сме ви разказвали за драстичното отслабване, което предприе Матю Макконъхи, за да се превъплъти в хетеросексуален наркоман и хомофоб от щата Тексас в средата на 80-те, на когото лекарите откриват СПИН и дават едва месец живот. Драмата, създадена по действителен случай, му донесе похвали от критиката и номинация за наградите за независимо кино "Индипендънт спирит", които се връчват на 1 март догодина, ден преди "Оскарите".

Другият номиниран от този филм, но за поддържаща роля, е фронтменът на 30 Seconds to Mars Джаред Лето, който съчетава актьорството с изявите си като рокзвезда. Тук той е неузнаваем като транссексуалния Рейон, който помага на главния герой Рон Уудръф (Макконъхи) да пласира контрабандно внасяните от Мексико алтернативни медикаменти, тъй като по онова време в САЩ все още няма достатъчно препарати, одобрени от здравните власти. Третият в тази конспирация е лекарката им, в която се превъплъщава Дженифър Гарнър.

Основаният от тях Клуб на купувачите от Далас обаче привлича вниманието както на агенцията по храните и лекарствата, така и на фармацевтичните компании... В крайна сметка терапията, която Рон сам си е назначил, удължава живота му с шест години.

Вижте и как е заснета една от съвместните сцени на Матю и Джаред, в която героите им се договарят - придружена с коментара на самите актьори. Двамата вече бяха отличени на Холивудските филмови награди, както и на няколко кинофестивала.