Забавният сериал "Кухня" тръгва по Би Ти Ви комеди от 18 ноември, всяка делнична вечер от 22 ч.

Действието се развива в иначе престижния московски ресторант "Клод Моне", който има двама "господари" - шеф-готвачът Виктор Баринов (Дмитрий Назаров) и управителката Виктория Гончарова (Елена Подкаминска)... Там най-евтиното шампанско започва от 50 евро, а доста често цената на ястията надхвърля 100 евро.

Властта на шефката обаче стига до входа на кухнята, откъдето започват владенията на Виктор Петрович. Какво ново ястие ще бъде измислено? Как ще бъде приготвено? Кой ще го прави? Всичко това е в ръцете на шеф-готвача, който, освен всичко друго, е и доста забавен тип и невероятен професионалист.

А под "невероятен професионалист" се има предвид, че е в състояние да изпие алкохол в количества, които биха убили всеки нормален човек, и след това да се върне на работа и да дирижира събитията в кухнята. Разбира се, ако се намери кой да го събуди от любимото му място за спане върху необелените картофи.

Работата в кухнята обаче не върви никак гладко - Виктория Сергеевна и главният готвач са в постоянен лют конфликт. Тя иска да командва всичко и всички в заведението, а той постоянно я отпраща да си "реди келнерите" и да следи дали покривките са добре изпрани.

В заведението се появява и още един млад готвач (Марк Богатирьов), който се оказва между чука и наковалнята. Мечтата му е да работи в престижен ресторант и "Клод Моне" е логичната цел. Обаче наскоро е преспал с управителката, без обаче да знае коя е, и разбира се, когато тя го вижда, моментално иска от Виктор да бъде уволнен. А шеф-готвачът само това чака - поредната възможност да направи живота на началничката си черен…

Виж още: Музиката от сериала "Кухня" - 13 любими парчета (видео)

В Русия сериалът се излъчва по канала СТС от октомври 2012 и година по-късно навлиза в третия си сезон, а междувременно бе заснет и пълнометражен филм - "Кухня в Париж", очакван в кината през 2014 г.