Силвестър Сталоун и Робърт де Ниро, който тази есен игра в мафиотската екшън комедия "Коза ностра", се завръщат на ринга в "Бойни старчета", с премиера у нас на 3 януари 2014 г.

"Роки" (1976) имаше 10 номинации за "Оскар", вкл. две за Силвестър Сталоун (като изпълнител на главната роля и сценарист) и спечелва три статуетки: за филм на годината, режисура и монтаж, а през следващите три десетилетия излизат няколко продължения за Роки Балбоа.

За "Разяреният бик" (1980) Робърт де Ниро качва 27 кг и печели "Оскар" за главна роля. Той бил основният двигател на филма, а се вдъхновил за него през 1974-та от автобиографията на Джейк ла Мота, която четял, докато снимали "Кръстникът-2" - другата му роля, печелила "Оскар".

Сега двама от най-емблематичните филмови боксьори се изправят един срещу друг като асове на ринга, оставили ръкавиците преди 30 години - но решили да се завърнат за един последен двубой помежду си, след като старото им съперничество се възражда, докато се снимат във видеоигра.

Техни секунданти на ринга са съответно Алън Аркин и Кевин Харт, а в трейлъра се появява и Ким Бейсингър, която на 8 декември навърши 60. Режисьор е Питър Сегал ("Умирай умно").