През август по кината вече е "БСП: Бесни страшни пенсии-2", но тази седмица режисьорът на първия филм Робърт Швентке идва с ново предложение, също с абревиатура: "РПУ "Оня свят"

С едва 40 потрошени автомобила в каскадите екшън комедията за двете свръхестествени ченгета (носителят на "Оскар" Джеф Бриджис и Райън Рейнолдс) е далеч от рекордите на двата "Блус брадърс", първия "G.I.Joe" и сериала "Кобра 11", но това не омаловажава усилията на екипа.

Към тези сцени може да причислим и онези кадри, включени в трейлъра, на които аватарът на шериф Рой (Джеф Бриджис) попада върху предното стъкло на градски автобус.

Тази роля се е паднала на блондинката Мариса Милър, модел на бельо "Викторияс сикрет" и бански от страниците на "Спортс илюстрейтид", най-сексапилната в света за 2010 г. според анкетата на мъжкото сп. FHM. Виж още едно видео зад кадър, което ще те открехне и за сюжета по комиксовата книга на Питър Ленков, сценарист на сериали като "24", "Хавай 5-0" и "От местопрестъплението: Ню Йорк". Отзивите за екранизацията й обаче са предимно негативни.