Историята от "47 ронини" е екранизирана в Япония неколкократно, за пръв път още преди век, а това е холивудската версия, по кината в самия край на 2013 г.

Новият "47 ронини" е епично 3D фентъзи за легендарните 47 самураи, отмъстили за смъртта на своя господар и погребани с почести в храма Сенкоджи в японската столица.

Паралелно с филма у нас излиза "Историята на 47-те ронини" от Джон Алин (превод: Васил Велчев), където събитията датират от 1701 г., а мястото е Едо, днешно Токио...

Сред японските имена в актьорския състав са Таганобу Асано ("Затоичи", "Монгол"), Хироюки Санада (премиерният "Върколакът", сериалите "Изгубени" и "Отмъщението"), Того Игава ("Последният самурай", "Мемоарите на една гейша"), Ринко Кикучи ("Вавилон", "Огненият пръстен").

Какво прави Киану в тази компания? След като коварен феодал убива господаря им и завладява земите им, 47-те самураи без водач поемат по пътя на отмъщението и се заклеват да върнат честта на народа си.

Прогонени от домовете си и разпръснати надлъж и нашир, смелите ронини търсят помощта на Кай (Киану Рийвс), когото тe самите са обрекли на заточение, и поемат заедно на пътешествие, което ги изправя срещу митични чудовища, променящи облика си магьосници и чудати страшилища.

В тази битка поробеният изгнаник става тяхното най-страшно оръжие. Той ще се превърне в герой, вдъхновил шепата бунтовници да превземат вечността...