Епичното на пръв поглед фентъзи "Седмият син" е режисирано от Сергей Бодров-баща ("Монгол")

Филмът, чието излизане по кината се забави с година (новата дата е 9 януари 2014 г., вече на 3D и в IMAX формат), е създаден по книга - първата от поредицата на Джоузеф Дилейни "Хрониките Уордстоун", от която досега са издадени над 10 заглавия.

Чиракът на Прогонващия духове (както е и заглавието на романа, издаден и на български) се играе от Бен Барнс, популярен като принц Каспиан от "Хрониките на Нарния" и Дориан Грей в екранизацията по Оскар Уайлд от 2009 г.

Джеф Бриджис, който до премиерата ще е навършил 65, неотдавна влезе в подобна, - но по-съвременна роля, - в "РПУ "Оня свят".

Сега героят му се сражава със свръхестествени зли сили и навремето е пленил могъщата вещица Малкин (Джулиан Мур), която обаче е успяла да се измъкне и събира последователите си, за да отмъсти.

Престарелият рицар разполага с ограничено време, за да обучи чирака си Том Уорд (Барнс), седми син на седмия син, единствената надежда на човечеството...

Участват още Алиша Викандер ("Ана Каренина"), Кит Харингтън ("Игра на тронове"), Антье Трауе ("Човек от стомана"), Джимон Хонсу ("Амистад"), а саундтракът е композиран от Марко Белтрами.