Двамата носители на "Оскар" са астронавти в "Гравитация", фантастичния трилър на Алфонсо Куарон, по кината у нас от 4 октомври на 3D, IMAX 3D, 4DX и Real D 3D, а първите трейлъри ни показаха цял кадър епизод

Режисьорът, чиито умения в жанра са ни познати от "Децата на хората" и "Хари Потър и затворникът от Азкабан", тук разказва по-камерна история, на която е съсценарист, заедно със сина си. Героинята на Бълок е д-р Райън Стоун, изтъкнат медик и инженер, която лети за пръв път на борда на космическа совалка заедно с ветерана астронавт Мат Ковалски (Клуни, заменил в ролята Робърт Дауни-джуниър), за когото пък това е последна мисия преди да излезе в пенсия.

По време на разходка в открития Космос обаче се случва немислимото - совалката бива унищожена и двамата остават пленници в скафандрите си, без никаква връзка със Земята - и шанс за спасение... Ще поемат ли обратния път към дома?

Ето го и продължението на горния трейлър, още по-драматично - с реещата се в безтегловност, високо над Земята, затворена в скафандър Сандра Бълок.