Комедията "Джак и Джил", където той е в двойната роля на брат и сестра, получи рекорден брой от анти-наградите "Златна малинка"... на практика всички!

Филмът, събрал цели 10 статуетки, разказва за Джак (Адам Сандлър) - нормален семеен мъж, на когото му се налага да се справи със своята нахална сестра близначка Джил (отново Сандлър)...

За първи път в 32-годишната им история "малинките" (Razzies.com) отиват при един-единствен филм - и бяха раздадени не ден преди "Оскарите", а на по-подходяща за темата им дата: 1 април.

Освен в категорията за най-слаба лента на 2011 г., "Джак и Джил" донесе още няколко приза лично за Сандлър - за най-лоша главна мъжка и женска роля, като част от най-некадърния актьорски ансамбъл, най-зле в екранен тандем (независимо дали със себе си, с Кейти Холмс или с Ал Пачино, с наградата за поддържаща мъжка роля), както и като съсценарист.

За да допълним статистиката, комедията стана и най-слаб римейк/продължение/пародия - на култовия филм от Ед Уд "Glen or Glenda?". За най-лоша поддържаща женска роля също бе награден мъж от "Джак и Джил" - Дейвид Спейд. Актьорският приз за Сандлър и режисьорският за Денис Дуган пък им се присъжда и за другия техен съвместен филм от миналата година - "Жена назаем" (Just Go With It) с Дженифър Анистън.

Парадоксално, но само ден по-рано на детските награди Kids' Choice Адам Сандлър стана любим комедиен актьор на малчуганите, и то именно с "Джак и Джил".