Кейт Мара е амбициозна репортерка, а Кевин Спейси - безскрупулен конгресмен, в римейка по House Of Cards на Би Би Си, история за алчност, секс, корупция и политика, пренесена в столицата на САЩ в наши дни

Екипът на House of Cards (букв. "къща от карти; картонени кули") представи сериала на премиера в Лондон с участието на драматурга Бо Уилимон ("Маската на властта"), актрисите Робин Райт и Кейт Мара ("Зловеща семейна история"), продуцентите Дейвид Финчър и Кевин Спейси, който играе и главната роля - на конгресмен, който поддържа партийната дисциплина в Камарата на представителите и се надява да стане държавен секретар в следващия кабинет, но остава разочарован... и се прицелва в самия президент.

Виж още: Когато политиката съперничи на сериалите

Поредицата е оригинална продукция на филмовата стрийминг платформа "Нетфликс", но всъщност е US версия на едноименния британски сериал със сър Иън Ричардсън от 1990 г., който пък екранизира романа от Майкъл Добс, ръководил предизборния щаб на Консервативната партия за изборите през 1987 г.

Дейвид Финчър (работил със сестрата на Кейт - Руни Мара, в "Мъжете, които мразеха жените") режисира пилотния епизод, който има премиера онлайн на 1 февруари с целия първи сезон - а трейлърът е особено актуален и сега, в навечерието на президентската клетва на Обама в неделя.

Виж още: Франк Ъндърууд - съвременният Макиавели