Бразилският супермодел дефилира за последно на модната седмица в Сао Пауло, където чества и 20 години от началото на своята манекенска кариера (видео)

Седмицата на модата в Сао Пауло се сбогува с едно от най-емблематичните си лица - Жизел Бюндхен. Най-скъпоплатената манекенка е едва на 34, а вече има две десетилетия трудов стаж по ревютата.

Модното събитие е връстник на първите й стъпки по подиума, а сега тече неговото 39-о издание. Там се състоя и прощалното дефиле на Жизел - за бразилската марка Colcci, специализирана в уличната мода, дънковите и спортните облекла, обувки и аксесоари.

"Благодарна съм, че на 14 получих възможността да тръгна по този път. Днес, след 20 години в бранша, е чест да участвам в последното си ревю, но продължавам да работя в други сфери на този бизнес", написа Бюндхен в "Инстаграм", където сподели своя снимка от началото на кариерата си.

Миналата година тя оглави класацията на сп. "Форбс" с най-високоплатените модели за осми пореден път. Работила е с модни къщи като "Валентино", "Версаче", "Ралф Лорън", "Долче и Габана", била е "ангел" на "Викторияс сикрет".

В нейна чест бе сглобен и видеоколаж от изявите й през тези две десетилетия, като сред най-ценните нейни качества като модел се изтъкват извивките на тялото, естествената красота и способността да приема различни превъплъщения.

Клипът е озвучен с нейно собствено изпълнение - кавър на Heart of Glass, изпята в оригинал от Деби Хари ("Блонди").

Жизел се е пробвала като певица и по-рано, като тук й помага диджей Боб Синклер. Акцентът обаче не са вокалните й способности, а позирането пред микрофона в оскъден бански на леопардови шарки.

За намерението й да прекрати своите участия се говори от месеци, но тогава тя увери, че ще продължи да дефилира за Colcci, чието основно рекламно лице е от 2005 г. насам. Предпоследната й поява бе на ревюто за зима 2015.

Източник: Bulevard.bg