Жените в Япония държат рекорда за най-дълга продължителност на живота - 86,4 години

Колко често сте срещали японка с наднормено тегло? А японка, която да изглежда по-възрастна отколкото всъщност е? Този тип са като извънземните: Всички знаем, че ги има, но никой не ги е виждал.

Японците за пореден път ни изненадват: според последни изследвания жените в Япония държат рекорда за най-дълга продължителност на живота - 86,4 години. Но това далеч не зависи от генетичните дадености на човека, напротив... да не забравяме откъде произлиза сумото.

Оказва се, че японките изглеждат по този начин заради хранителните и битовите си навици. Всеизвестно е, че на острова се консумира основно морска храна. Е, явно трябва да включваме рибата и морските зеленчуци по-често в менюто си. Но не само...

От невръстни японците са възпитавани да се хранят бавно и да се наслаждават на всяка хапка. Поднасят храната в малки количества и държат всяко ястие да е в отделна чиния. Приготвят храната си със здравословни мазнини и почти не консумират пържено. Заменят любимия ни бял хляб с ориз и го комбинират с всяко ядене. 

Закуската е най-важното хранене според японската култура, както и според всички диетолози. Консумират обилно, за техните стандарти, количество храна, което задължително съчетават със зелен чай.

Разбира се, императорът не е забранил шоколадовите торти със закон. Но японките ги ядат в ограничени количества, защото се страхуват от влиянието на захарта върху телата им. И с право!

Здравословният начин на живот предпазва формите ни както от мазнините, така и от времето, а ако просто така сте възпитани, има поне 1 милион американци, които ви завиждат.