Столицата получи сертификат за качеството на своята мобилна и фиксирана мрежа

Главният директор "Технологии" на "Мтел" Хорст Пертъл връчи на столичния кмет Йорданка Фандъкова сертификат, който удостоверява качеството на мобилната и фиксираната мрежа в София.

София е част от програмата за измерване, осъществена у нас от германската компания "Нетчек", която сертифицира "Мтел" като телеком с "Най-бърза 3G мрежа в България". Максимално достижимите скорости в мобилната мрежа са 42 Mbps за даунлоуд и 5,76 Mbps за ъплоуд.

Столицата разполага и с висококачествена фиксирана мрежа - 2,5 Gbps оптична свързаност до дома на базата на GPON технологията.

Сертификатът беше връчен на церемонията вчера, когато станаха известни лауреатите в класацията "Най-добър град за живеене в България". София не само стана големият победител, но и завоюва титлата и за най-технологичен български град.

Освен в столицата, "Мтел" се стреми да предлага високо качество на мрежата и в останалата част на страната. 3G мрежата на телекома със скорост до 42 Mbps покрива близо 70% от населението, а в цялата 3G мрежа може да се сърфира със скорост до 21 Mbps.

Компанията уверява, че непрекъснато работи и за подобряване на своята фиксирана мрежа, като се стреми да разширява покритието й, базирайки го на GPON технологията.

До края на настоящата 2015 г. телекомът планира да инвестира повече от 150 млн. лева за развитие и оптимизация на своята мрежа, както и за развитие на продуктите и услугите, които предлага на клиентите.

"Прима презареждане" дава бонус на всеки клиент,

съобщиха още от телекома. В периода от 1 април до 31 май всеки притежател на пакет "Прима" от "Мтел" ще получава бонус при всяко презареждане за най-малко 6 лева.

Потребителите ще печелят на случаен принцип до 10 лева за различни услуги, които ще получат по баланс на сметката си, до 10 GB мобилен интернет при най-висока скорост в най-бързата мрежа в страната или до 1000 минути разговори в мрежата на "Мтел".

Бонусите са с валидност от седмица до 30 дни. Няма ограничение в броя на презарежданията, като всяко ново гарантира и нов бонус.

Известяването става с SMS за типа и размера на наградата, която клиентът получава и нейната валидност.

Източник: Bulevard.bg