Новата функция на социалната мрежа дава интересни възможности, които да ни бъдат полезни

В началото на месеца "Фейсбук" представи новата си функция за видео на живо - Facebook Live, която дава възможност на потребителите да излъчват жива връзка към групи или събития в сайта. Как и в какви случаи може да ни бъде полезна услугата? От MakeUseOf отговарят на въпроса.

1. Да споделим важни семейни събития, дори когато не сме с близките си

Понякога работата или други, независещи от нас условия, ни поставят в ситуация да не можем да споделим важен момент със семейството или с приятелите си, защото сме твърде далеч от тях. С Facebook Live тези събития могат да бъдат предавани на живо и ние да бъдем част от тях.

2. За дискусии

Сайтове като Reddit и GrowthHackers вече канят влиятелни личности и знаменитости да отговарят на въпроси на феновете им на живо. Очаквайте да видите много повече от тях да публикуват жива връзка на профилите си.

3. За новинарски емисии на живо

"Фейсбук" вече са предложили на няколко новинарски медии да излъчват на живо директно от "Фейсбук", а не от своите интернет страници. Ако този проект се окаже успешен, можем да очакваме скоро "Фейсбук" да се превърне в естествена платформа за публикуване на живи новинарски предавания.

Виж още: "Фейсбук" вече ще ни показва неща, които хората действително четат

4. За излъчване на спортни събития

"Туитър" наскоро спечели договор за 10 милиона долара да излъчва на живо мачовете от първенството по американски футбол. И "Фейсбук" със сигурност ще почне да печели права за стрийминг на спортни срещи в бъдеще.

5. За провеждане на конференции

Всяка година се провеждат хиляди конференции, покриващи различни области. За съжаление има много хора, които искат да присъстват на някоя от тях, но не могат. Ако тези конференции се предават на живо, всеки, който желае, ще може да се наслади на събитието.

6. Отразяване мястото на събитието

Facebook Live ще бъде използван за излъчване на живо от всяко интересно събитие - от протести и политически демонстрации до концерти на известни (и не дотам известни) изпълнители.

Интервю: Гуидо Баумхауер за бъдещето на медиите в средата на социалните мрежи