Неуморимият диктатор на техното избра да прекара празника си сред феновете в столичния клуб, а ден по-рано в градината Стефан Попов дава старт на поредното си "Контакт" парти

Словенският диджей и музикален продуцент Юмек избра клуб "Ялта", за да отпразнува рождения си ден тази събота, 16 май, със специален сет и особено празнично настроение.

София запазва мястото си като спирка в натоварения му график, а преди него зад пулта излиза Филип Черников. 

Диктуващ модата на техно и тех-хаус сцената вече две десетилетия, неуморим и с повече от 100 участия на година, Юмек вероятно е един от най-заетите диджеи в света.

Той се нарежда сред влиятелните имена в електронната музика, като печели многобройни фенове с продукции за лейбъли като Toolroom, Spinnin, Great Stuff и Intec. Отделя и време за подбор на изпълнители, които да включи към своя собствен лейбъл "1605", подкрепящ предимно млади и талантливи музиканти, които все още не са стигнали до световната партисцена.

Печелил е отличия като номер 1 в техното на Beatport Music Awards 2010, наградите EMPO 2013, International Dance Music Awards 2014. Сред актуалните му парчета от тази година е Cheezin' с участието на Уока Флока.

Същевременно словенецът вероятно държи рекорд по брой полети на година. Ангажиментите обаче не го спират винаги да намира време за благотворителна дейност в родината си.

Всяка година през август Юмек е водещ на благотворителното "Парти с кауза" (Party with a Cause), където местни спонсори помагат за набирането на средства, предимно помощи за деца в нужда.

Билетите за партито му са на цена 20 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg и клуб "Ялта".

Междувременно този петък, 15 май, резидентът на "Ялта" Стефан Попов прави поредното "Контакт" парти в градината на клуба.

Началото е в 23 ч. с лека и приятна дийп хаус селекция, която да допълни атмосферата на открито, а с напредването на времето партито се пренася в Room 1.

От самия старт до края на вечерта зад пулта остава единствено Стефан, който разгръща възможностите си, създавайки "хаос в хауса". Входът за всички до полунощ е свободен, като след този час билети на цена 10 лв. се продават на входа. Повече - на https://www.facebook.com/events/1583553248580180/.

Страстта на Стефан Попов към електронните звуци пламва още в детските му години.   Имена като Deep Dish, Sultan & Ned Shepperd, 16 Bit Lolitas, Роби Ривера печелят сърцето му и го подтикват да направи следващата стъпка към осъществяването на мечтата си да стане диджей.

През 2010-а Стефан купува първата си професионална техника и посвещава цялото си време на това да се научи да миксира музика. Резултатите не закъсняват и едва няколко месеца по-късно се появява и първото му участие.

До 2013-а той има ангажименти в едни от най-известните заведения в столицата, а най-  големият му успех е поканата да се качи на сцената на фестивала "Спирит ъф Бургас 2013" преди трансгигантите Above & Beyond.

От 2014 г. той е резидент на клуб "Ялта", където е участвал в съвместни партита с Марк Найт, Тиесто, Фед льо Гран, Марк Фарина, Сони Фодера, Джей Лумен и др. 

Миналия октомври амбициозният диджей си проправи път и в ефира на радио "Нова", като подхвана собствено предаване (всеки четвъртък от 18 ч.) и поредица партита в "Ялта" под името Contact.