На 27 февруари, специално за първото ReelFeel събитие тази година, пристига един от най-значимите млади музиканти в световен мащаб - Николас Джаар.

Едва 24-годишен, той може да се похвали с изключителни продукции и отличителен стил, които карат музикалните критици да следят отблизо кариерата му. 

Николас Джаар е роден в Ню-Йорк, но израства в Чили, където музикално се вдъхновява от Ricardo Villalobos - един от основите двигатели на минимал техното и в днешни дни. Нико създава свой собствен стил, който го отличава от всичко и всички на съвременната музикална сцена. Музиката, която той твори, носи едновременно мелахолично и емоционално усещане. Заслушвайки се дълбоко в нея ще чуем елементи от джаз, хип-хоп, амбиент, дийп хаус, щипка дъбстеп и дори техно, всичко това обградено с невероятна атмосфера и нежност, допълнена с всевъзможни ефекти, както и с вокалите на самия него. 

Музикалната му кариера стартира, когато той е едва 17-годишен. Младият музикант загатва за огромния си потенциал още с първата си плоча, която даже получава ремикс от Seth Troxler. Не случайно дебютният му албум Space Is Only Noise е бурно аплодиран от музикалната критика по света. Плочата влиза в графата на най-добрите изпълнения за годината на авторитетните Pitchfork, The Guardian, Resident Advisor и DJ Mag. Неговият Essential Mix за BBC Radio 1 през 2012 година печели приза за най-добър микс, изпреварвайки имена като Dubfire, Steve Aoki, Hot Chip... С появата на втория му албум Николас Джаар свири вече на фестивали като Pitchfork Music Festival, Mutek, Decibel Festival, Worldwide Festival, Reworks и много други.

Своя творчески потенциал той развива и с проекта си Darkside.

Талантът му ще се разгърне на живо пред българската публика на 27 февруари в зала "Орфей". Ограничено количество промоционални билети на цена от 30 лева могат да бъдат закупени от в мрежата на "Ивентим" - магазини Германос, Пикадили, Teхномаркет и бензиностанции OMV. 

Повече информация за събитието може да бъде намерена на страницата на ReelFeel.