Три места в София, които засищат супения глад.

В този ледено студен понеделник всяка наша гладна клетка мечтае за топъл обяд. 

И какъв по-чудесен начин да се сгрееш с храна, от топла и вкусна супа. Да се постигнат и двете обаче незнайно защо се оказва сложна задача за много заведения. 

Затова днес решихме да те разходим в три места в столицата, където след теб приоритет номер 1 е супата.

SupaStar

SupaStar е малко, но и много забележимо местенце, разположено на ул. Шишман 8. В бизнеса със "супници", те бяха първите в София. Идеята им бързо доказа всичките си качества - мястото със страхотен свеж дизайн (уникално оползотворено пространство), вкусно и разнообразно меню от супи и любезен персонал нямаше как да не се харесат на гладни столичани. 

Освен супите, можеш да хапнеш свежа салата, сандвич (препоръчваме ти този с телешко месо) и приятни пресни десерти. Това, което им харесваме най-много е възможността да провериш супите за деня на страницата им във Facebook, преди да се отправиш към заведението. Лошото е, че поради независещи от тях обстоятелства понякога любимата ти супа свършва, точно преди да е дошъл твоят ред.

Soup Ме (на снимката най-горе) 

Принципът на заведението е същия - вкусна супа, салати и десерти, светъл и изчистен дизайн и добро обслужване. Обновяването на страницата във Facebook се случва леко непредвидимо, но пък досега не сме оставали разочаровани. Лятото трябва задължително да опиташ таратора тук, а зимата не подминавай спаначената супа. 

Soup Me се намира на ъгъла на "Неофит рилски" и "Раковски".

Soupateria 

За разлика от другите две места, освен със супа, сандвичи и десерт, Soupateria ще те зарадват и с вкусни домашни ястия. Хубаво е, че пространството им е достатъчно голямо и просторно, а и съвсем лесно откриваемо - намира се на пл. Славейков

Що се отнася до активността си във Facebook, Soupateria са безупречни и всеки ден те снабдяват с точна информация за това, което можеш да откриеш при тях.