Лидерът на "Атака" няма да се откаже от имунитета си доброволно. Какво още каза в първото си тв интервю след изборната нощ

Волен Сидеров няма да се откаже от имунитета си доброволно, обяви самият той в първото си интервю след екшъна в изборната нощ, дадено пред Нова телевизия. Лидерът на "Атака" пристигнал за разговора с охрана и екипи на партийната си телевизия.

По думите му в НАТФИЗ търсел човек, който нападнал негов колега два дни преди изборите. Полицията бездействаше, ние искахме да потърсим информация, не ме интересува дали е нощ на изборите или Валпургиева нощ, обяснява той на въпроса случайно ли е избрал за акцията си неделната вечер след местния вот и референдума.

Усъмнява се, че Камен Попов е човекът, който го е ударил, и отрича да познава човека, нанесъл в лицето му удар с юмрук. "Досега

няма категорични доказателства кой точно ме е нападнал

Че ме е нападнал някой, е безспорно. Възможно е той да е бил полицай или сътрудник на полицията", допуска виновникът за баталните сцени пред НАТФИЗ и отрича да познава Камен Попов лично.

"Чувствам се като човек, който искат да убият. Това иска да го направи властта и тя използва полиция и протестъри, които предишната вечер направиха опит за убийство. Това не са пресилени думи. Четири полицаи ме държат, единият ми извива ръката изключително болезнено назад. В това време оставят възможност на човек, неясно кой - аз не вярвам, че е този, който го разкарват по студията, - да ме удари. Този човек можеше да ме удари с нож, с бокс, с желязо - с каквото си иска, можеше да ме убие. Полицаите в случая не само не пречеха, а му помагаха", коментира Сидеров пред Нова тв.

Лидерът на "Атака" пита на свой ред има ли право полицията да блъска и удря жена, която преди месец е родила - визирайки майката на сина си Деница Гаджева.

Относно депутатския имунитет, от който заявява, че няма да се откаже доброволно, той е категоричен: "В момента се играе мръсна игра от Цацаров. В сряда, утре, той иска да бъда закопчан с белезници, арестуван в парламента като Никола Петков през 40-те години и да бъда опозорен по този начин публично.

Чувствам се репресиран от един полицейски режим

и искам да кажа на Цацаров, че колкото и да употребява силата, която има в момента, ще дойде момент, в който тази сила ще се обърне срещу него."

Стотици студенти и техните преподаватели поискаха имунитета на Сидеров на протест в понеделник вечерта, часове след като по случая се задействаха и институциите. Лидерът на "Атака", от своя страна, се възмути от публикации в медиите, че социалните служби искали да отнемат детето им с Деница:

"Това е вече граница, която пристъпихте, от която връщане назад няма. След като искате война, ще получите война", предупреди той.

Във вторник вечерта Сидеров се включи и в предаването "Още от деня" по БНТ, където гостуваше зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, и се закани да заведе иск за клевета и уронване на престижа срещу него и главния прокурор Цацаров.

Според мен той преувеличава своята значимост, съпоставяйки се с Никола Петков, категоричен бе от своя страна Сарафов. Той увери, че никой няма да влиза в Народното събрание, а

депутатът ще бъде поканен с призовка

По негово мнение прокуратурата е подходила изключително системно, методично и законосъобразно по този казус и са отговорили на обществените очаквания.

Заместникът на Цацаров припомни, че това е третото искане за взимане имунитета на Сидеров, като всеки път това е било свързано с хулигански прояви. "Това показва, че той има изключително арогантно поведение и пълна липса на съобразяване с правата на останалите граждани. Именно заради това главният прокурор прецени и внася искането и за неговото задържане", обясни Сарафов.

Тази сряда се очаква депутатите да гласуват дали да се свали имунитетът на Сидеров. Самият той не уточнява дали партията му ще подкрепи или гласува против предложението на ГЕРБ всички депутати да останат без имунитет.

Източник: Нова телевизия; БНТ