Мъжът твърди, че е бил пред НАТФИЗ случайно и съвсем не е искал да се включва в разигралата се сцена

Бизнесменът Камен Попов не бил ударил умишлено с юмрук в лицето лидера на "Атака" Волен Сидеров и съвсем случайно бил попаднал пред НАТФИЗ. Това разказа самият той пред Нова телевизия.

През целия ден вчера му се налагало да дава обяснения в полицията, като вече му е повдигнато обвинение и за нанасяне на лека телесна повреда. "Ако се докаже, че имам вина по случая, ще си я понеса", заяви 47-годишният мъж.

Заплахи след инцидента

Той беше категоричен, че случилото се не е било планирано, но след инцидента е получил много заплахи.

"Съвсем случайно попаднах. Аз си вървях по улица "Гурко" в посока „Раковска” по тротоара. Отивах да изпълня свой служебен ангажимент, а до мен лавинообразно тълпа, униформени, напред залитане, назад. Събориха ме униформените, и те отстъпваха, свалиха ме на земята с белезници и в ме вкараха в патрулната кола. Всичко се разви за две секунди", разказа бизнесменът.

"Аз после разбрах за какво става дума. Имаше доста хора, едните бяха на улицата, другите на тротоара. И както се прави снежна топка, така към мен започна да се приближава огромна тълпа", заяви още Попов.

"Днес гледах някакви клипове, там сме близо един до друг. Днес получих обвинение,съвсем официално ми е връчено, не мога да коментирам нищо по случая", разказва още той.

"Не е било умишлено. Всичко съвсем случайно се случи по това време на тази улица, и аз, че съм бил там", повтори Попов.

Ако е виновен, ще си понесе вината

"Аз се определям за гражданин на България. И ако се докаже моя вина, ще си я понеса. Но нека това е валидно за всички. Той (бел.ред. - Волен Сидеров) притеснява хората постоянно. Христо Мутафчиев след тежко боледуване трябва да се занимава с подобни неща", заяви още Камен Попов.

Виж още: Как се задействаха институциите след инцидента с Волен Сидеров

Той каза, че не е член на политическа партия, симпатизирал е на определени политически формации, които не назова.

На записите от инцидента си личи как в нощта на изборите мъжът ударя Сидеров два пъти в лицето при стълпотворението, предизвикано от лидера на "Атака" пред НАТФИЗ. Тогава Сидеров, с лека аркада, обясни пред медиите е, че целта е била да бъде убит и е бил поръчан от Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

Източник: Нова телевизия