Таблетът Prestigio Kidamom предлага включен достъп до детската развлекателна услуга Kidamom и специално калъфче

Специален таблет, предназначен за деца, пуска в магазините си Виваком. Таблетът Prestigio Kidamom се продава с предварително инсталирано приложение Kidamom, което обогатява знанията и уменията на най-малките по увлекателен и забавен начин, обясняват от оператора. 

С покупката на таблета мобилният оператор дава и специално калъфче Sweet tablet във форми на различни животни

Prestigio Kidamom се предлага ексклузивно от Виваком за 1,90 лв. на месец с тарифен план Traffic Unlimited XL+, или за 19,9 лв. при плащане в брой. Тарифният план Traffic Unlimited XL+ предоставя 12 000 MB на месец срещу месечна такса е 37,8 лв., но по случай 5-годишния юбилей на компанията се предлага през септември за 18,9 лв./месечно за целия срок на нов 2-годишен договор. С план Traffic Unlimited L+ цената на таблета е 5,5 лв./месечно, а с вариантите S+ и M+ - 6,9 лв. на месец (129,9 лв. в брой).

Tаблетът Prestigio Kidamom има 7-инчов TFT дисплей с резолюция 1024 x 600. Устройството има двуядрен процесор с тактова честота 1,3 GHz, 1GB RAM и 8GB вградена памет, която може да се разширява с карти памет MicroSD. Литиево йонната батерия е с капацитет 4000 mAh, a таблетът работи в HSPA+ мрежи със скорост към клиента до 21 Mbps. Поддържа също GPS, Bluetooth и WiFi свързаност. Операционната система, под която оперира Prestigio Kidamom, е Android OS v4.2.

Платформата Kidamom осигурява безопасна интерактивна среда за деца от различни възрастови групи и дава възможност за упражняване на родителски контрол, обясняват от Виваком.

В онлайн портала могат да бъдат открити над 600 анимационни и образователни филма с любими герои като Франклин, Маша и Мечока, Динофрози и много други. След изтичане на безплатния 3-месечен период, включен в пакета, всеки потребител може да удължи срока на абонамента си чрез VIVA Apps на атрактивни цени, допълват от оператора.

Гледането на филмчета през Kidamom става след регистрация (може да се ползва и "Фейсбук" профил). Цените за платените услуги на сайта варират от 2,4 лв. за 7-дневен период до 60 лв. за една година.