В продължение на пет уикенда през юли и август Слънчев бряг е домакин на най-големия фестивал за електронна музика у нас "Солар Съмър 2013".

Тазгодишната програма на фестивала включва над 20 световни звезди, като за първи път, освен вечерните партита, "Солар" предлага и безплатни дневни събития за плажуващите на "Какао бийч". 

Всяка събота от 13 до 18 ч. феновете на електронната музика ще се забавляват с изпълнението на един от гостуващите чуждестранни артисти на "Солар" за съответния уикенд и, разбира се, в компанията на българските им колеги Хуан Алварес и Любо Урсини. С разнообразието от стилово различни артисти и богата, наситена програма "Солар Съмър 2013" е най-мащабното издание на фестивала досега.

Огромна сцена с форма на крило от кайтсърф ще бъде построена на плажа пред "Какао". Сцената е проектирана и изработена специално за събитието, като на всяко парти ще се пренареждат екраните и осветлението й, за да изглежда по различен начин. 

Адам Байер

Парти маратонът на "Солар" започва на 26 юли с гостуването на шведското величие Адам Байер в компанията на убийствено красивата и изключително талантлива Никол Мулдабър

Санди Ривера

Специален гост на първото дневно парти на 27 юли е влюбеният в България и родната публика диджей Санди Ривера, когото ще видим и вечерта на сцената на "Солар" във взривоопасна парти комбина с носителя на "Грами" Шарам и гостуващия за първи път у нас Дърти Саут.

Марк Найт

Гости за втория уикенд на "Солар" са британската денс машина Марк Найт (2 август), който обещава разбиващ 6-часов сет, и Локо Дайс, Робърт Диец и Енцо Сирагуза (3 август). За плажното парти през деня на 3 август за първи път у нас пристига шотландският боец от лейбъла на Марк Найт Toolroom Records Марк Стори.

На 9 август "Солар Съмър 2013" събира на една сцена за b2b сет Ернан Катанео и Ник Уорън, като със своя лайв към тях се присъединява и Гай Гербър. За високия парти градус през деня на 10 август отговаря резидентът на клуб "Ялта" и "Солар Съмър 2013" Хуан Алварес, а вечерта избухваме със Себастиян Ингросо и Томас Голд.

Себастиан Ингросо (вдясно) и Томас Голд

Четвъртият уикенд започва с Дъбфайър в канадската компания на Карло Лио и The Junkies, като последните продължават парти маратона на следващия ден с дневното плажно парти. Вечерта на 17 август е запазена за безспорния любимец на родните фенове - големия Фед льо Гран, който е подготвил 6-часов сет, гарниран с неспирната енергия и позитивизъм на официалното MC на Sensation White MC Gee.

Грандиозният финал на "Солар Съмър 2013" е на 24 август с американския виртуоз Виктор Калдерон.

Виктор Калдерон

Билети за събитията са вече пуснати в продажба в мрежата на "Ивентим" и на Белия бар в клуб "Ялта".