Това е мотото на независимия социален проект Like.Bulgaria, представен с мащабна изложба във "Виваком Art Hall" в Телефонната палата от 25 юли до края на август 2013.

Целта му е да представи страната ни пред света с нейните красоти, величини, постижения, артисти, спортисти, учени, материално и нематериално културно и историческо наследство.

Инициативата започва във "Фейсбук" (http://www.facebook.com/like.bulgaria.now) на 14 февруари и за по-малко от половин година успява да стигне до всички точки по света благодарение на феновете, които искат да споделят красиви и вдъхновяващи гледни точки към родината си.

Like.Bulgaria е дело на Николай Тонков, творчески директор на базираното в София и Берлин дизайнерско студио Formschlag, който се вдъхновява да създаде нова визуална презентация на страната ни.

Началото е с логото - минималистичен синтез от елипсовидна форма и ръкописен шрифт, обясняват авторите. Сричковото разпределение на изписването пък е препратка към древната история на България - нейното име, което не се е променяло никога, има основна роля в типографията. Символичната комбинация между първата цифра и първата буква - 1 и А, е основен елемент в графичното решение.

През последните месеци Тонков и екипът му надграждат разказа за България с множество визуални и текстови елементи в 120 варианта, които биха могли успешно да рекламират страната ни в чужбина. Това е и причината проектът да се случва изцяло на английски.

С помощта на социалните мрежи, от Like на Like и от Share на Share, красивите мигове, хора и места у нас я стигат до все повече наши сънародници и техния приятелски кръг във всяка точка на света, убедени са инициаторите.

Like.Bulgaria е във "Виваком Art Hall" до 31 август, а официалното откриване на изложбата е този четвъртък, 25 юли, от 18 ч. Вход - свободен.