Кари-Ан Мос, която навършва 47 на 21 август, е гост-звезда във втория сезон на сериала "Престъпления без граници", по AXN България от 8 септември

Феновете на серийния криминален екшън вече са наясно с часа на излъчване - всеки понеделник от 21 ч. Във втория сезон към познатите актьори се присъединява Кари-Ан Мос, популярна от трилогията на братя Уашовски "Матрицата". Сега ролята й е от другата страна на барикадата - като следовател Аманда Андрюс.

Виж още: Снимат у нас сезон 2 на "Престъпления без граници"

Другото ново лице сред гостуващите актьори е ирландецът Рей Стивънсън, когото сме гледали в сериалите "Рим" и "Декстър", а също така във филми като "Тор: Богът на гръмотевиците", продължението му и "Наказателят: Военна зона".

Епизодите са снимани на територията на Франция, Чехия, Монте Карло и... България!

Сюжетът отново проследява елитната група следователи от различни националности - криминален отряд а ла ФБР, но действащ на Стария континент, за да подпомага работата на Международния наказателен съд в разплитането на серийни престъпления, които прехвърлят границите на отделните държави.

"Престъпления без граници" обаче е също история за изкупление и отмъщение, отбелязват създателите му. Карл Хикман (в ролята - Уилям Фикнър) е осакатен бивш полицай от Ню Йорк, когото френският капитан Луи Даниел (Марк Лавоан) изважда от блатото на самосъжалението и депресията.

Освен че се присъединява към европейските си колеги, за да преследва най-опасните международни престъпници, Хикман посвещава голяма част от времето и енергията си на онова, което го мотивира да става всяка сутрин от леглото - да отмъсти за убийството на сина си!

"Престъпления без граници" разглежда и теми като силата на приятелството и взаимното доверие, вътрешната красота на младостта и как всеки, озовал се край тези енергични и изпълнени с решимост професионалисти, дори и най-изтерзаната душа, неизбежно си припомня какъв е бил всъщност - и се стреми да се върне отново към себе си, обясняват от AXN България и припомнят, че първият сезон е продаден за излъчване в над 180 държави.

Освен Фикнър и Лавоан, в актьорския състав се завръщат Том Влашиха ("Игра на тронове"), Габриела Песион ("Капри"), Ричард Флод ("Титаник: Кръв и стомана") и Лара Роси, която бе представена частично в първия сезон, а сега се присъединява към екипа.

Най-звездното име в екипа е ветеранът Доналд Съдърланд, когото наесен ще гледаме отново по кината като президента Сноу в третия "Игрите на глада" - "Сойка присмехулка, част 1".

Официален портрет на президента Сноу. Прави до държавния глава на Панем са застанали Пийта Меларк и Джоана Мейсън, в чиито роли са Джош Хътчърсън и Джена Малоун