Към какво се стремите в живота и какво е емоционалното ви състояние

Понякога да определиш черти от характера на човек е трудно и за това се изискват много внимателни наблюдения. Или пък психологически тест.

С простите избори в уж независими и несвързани с конкретният контекст въпроси, добрите психолози могат да разберат много за вас. Такъв интересен тест например е "тестът с дървото" на британския психолог Пип Уилсън. 

Какво представлява той?

21 малки човечета стоят на и около едно дърво. Всяко едно от тях е с различно настроение и изразява различни действия и емоции. Разгледайте и изберете на кого от тях приличате най-много.

После изберете човече, на което бихте искали да приличате. 

Ключът към отговорите ще ви помогне да се ориентирате не само какво е емоционалното ви състояние към момента, но и какво желаете да бъде то. 

Ако не друго ще научите нещо за себе си.

Testat s darvoto

Виж още: Тест: Да започна ли собствен бизнес?

Ето и какво означават изборите ви: 

Номер 1, 3, 6 или 7 -  вие сте целеустремен човек, който не се страхува от препятствия и прегради.

Номер 2, 11, 12, 18 или 19 - вие сте общителни и винаги сте готови да помогнете на приятел.

Номер 4 - вие сте човек с устойчиви житейски позиции, който се стреми да постигне успех във всяко свое начинание без трудности по пътя си.

Номер 5 - често се чувствате уморени, слаби, нямате много жизнени сили.

Номер 9 - вие сте витален човек, обичате забавленията.

Номер 13 или 21 - те ви характеризират като затворени в себе си. Често избягвате общуването с другите, имате вътрешни терзания.

Номер 8 - обичате да се затваряте в себе си, да размишлявате за ваши си неща, криете се във някакъв ваш въображаем свят.

Номер 10 или 15 - лесно се адаптирате към промени в живота, нова среда, чувствате се комфортно и бързо създавате приятелства.

Номер 14 - пропадате в емоционална пропаст, най-вероятно преживявате вътрешна криза.

Номер 20 - това, най-често е изборът на хора с повишена самооценка. Вие сте природен лидер и държите всички да слушат именно вас.

Номер 16 - Чувствате се уморени от ролята си на нечия емоционална патерица, но вероятно сте видели, че номер 17 ви прегръща - в този случай сте склонни да оцените себе си като човек, обграден от внимание.