Тази зрителна илюзия е създадена от японския психолог Акиоши Китаока.

Според него зрителните илюзии са най-лесният и бърз начин да определите психическото състояние на човека в даден момент. 

Погледнете изображението: 

Ако изображението е абсолютно неподвижно - няма за какво да се притеснявате, психическото ви състояние е стабилно. Такъв резултат получават уравновесени, спокойни и отпочинали хора. 

Ако изображението се движи бавно – имате нужда от почивка, както физическа, така и психическа. Особено важен е пълноценният сън, който е най-добрия антидепресант. 

Ако изображението се движи активно, това е симптом за натрупана умора, високо ниво на стреса и влошено здраве. Нуждаете се от почивка, може би дори в медицинско учреждение или санаториум. Нучно е да промените леко своя начин на живот или стереотипите си на мислене, за да постигнете душевна хармония и да укрепите здравето си. 

Акиоши Китаока е преподавател по психология в Университет "Рицумейкан" в Киото, Япония, и се специализира върху зрителните възприятия и илюзии. Оптичната илюзия "Въртящата се змия" му спечели световна слава, а неговите трудове са получили редица награди за оригинални изследвания.

Виж още: Поразително точен тест на личността от Далай Лама

Източник: woman.bg