Онлайн тест определя скоростта на рефлексите ви

Ако имате шофьорска книжка и редовно управлявате собственото си превозно средство, значи най-вероятно се имате вече за добър шофьор. Това е естествена реакция, особено ако не сте участвали в някакво произшествие на пътя. 

Това обаче не означава, че наистина сте. До голяма степен добрият шофьор зависи от рефлексите, с които реагира на изскочила опасност. А колко точно са изострени вашите реакции, може да проверите с този онлайн тест.

Играта е създадена от лондонската компания JustPark, специализирала в резервации на паркоместа. За създаването на алгоритъма на теста от компанията са записали времето за реакции на 2000 души на възраст над 18 години.

Самият тест е безкрайно прост. Симулатор ви пуска по пътя, а вие трябва да натиснете бутон от клавиатурата (или мишката) в момента, в който видите червения знак "Стоп". По този начин програмата ще се опита да определи възрастта ви на базата на времето, за което сте реагирали.

Виж още: В кой от 7-те вида интелигентност е вашата сила?

Статистика

Събраните данни от компанията са не по-малко интересни. От JustPark са установили, че хората, които са пили 1-5 чаши чай или кафе, имат по-добри реакции. Тези, които консумират редовно алкохол пък, съвсем закономерно имат по-мудни реакции. 

Средният резултат при мъжете е 547 милисекунди за реакция, докато на жените средно отнема по 566 милисекунди да натиснат стоп.

Любопитно още е, че левичарите реагират средно за 461 милисекунди, докато десняците - 525 милисекунди.

Източник: expert.bg