"Аеросмит" започват европейското си турне от София на 17 май 2014 г., билетите са от 70 до 150 лв.

Групата поема оттук на концертна обиколка из Стария континент, която засега включва изяви на стадион "Олимпийски" в Москва, O2 Arena в Берлин и британския Download Festival.

Великолепната петорка пристига в оригиналния си състав, точно както при основаването си през далечната 1970 г. в Бостън, щата Масачузетс: Стивън Тайлър (вокали), Джо Пери (китара), Брад Уитфорд (китара), Том Хамилтън (бас) и Джоуи Крамър (барабани).

Стивън, който на 26 март навършва 66, е автор на първия им хит - баладата Dream On, от дебютния албум Aerosmith (1973).

Оттогава насам, за 40 години, "Аеросмит" са се превърнали в групата с най-големи продажби в историята на американския рок, а тиражът на албумите им по света надхвърля 150 млн. екземпляра, 66,5 млн. само в САЩ.

Те държат и рекорда за най-много златни и мултиплатинени албуми на американска група, с повече от 20 хита в US класациите, четири награди "Грами" (за Janie's Got a Gun, Livin' on the Edge, Crazy и Pink), 12 приза от видеонаградите на MTV, шест отличия от сп. "Билборд" и осем статуетки от Американските музикални награди.

Могат да се похвалят и с номинация за "Оскар" с баладата I Don’t Want To Miss A Thing от фантастичния екшън "Армагедон" (1998). В актива им има дори награда "Соул трейн" за най-добър рап сингъл - за версията им на Walk This Way заедно с хип-хоп групата Run–D.M.C.

От "София мюзик ентърпрайзис" уверяват: "Аеросмит" ще докажат, че са в перфектна форма и правят невероятно шоу. Програмата за концерта включва както техните най-големи хитове, така и песни от актуалния им 15-и албум Music From Another Dimension - първият студиен проект на групата от над десетилетие насам.

Издаден у нас от "Вирджиния рекърдс" / Sony Music, албумът е включен от сп. "Пийпъл" в Топ 5 за есента на 2012 г. За него Джо Пери казва: "Това е албумът, който искахме да направим още от времето, когато се събрахме повторно през 1984-та."

Гастролът у нас е в рамките на турнето Global Warming (Глобално затопляне), започнало още миналата година. Билетите за концерта на 17 май от 20 ч., който вече е обявен за най-престижното и мащабно музикално събитие на 2014 г., струват между 70 и 150 лв., като първите 500 от всяка ценова категория са на промоционална цена с 10% отстъпка.

Търсете ги от 10 ч. на 27 ноември на касите на "Тикетпро България" и неговите партньори, вкл. в билетния център на НДК и онлайн на Ticketpro.bg, в "Арена Армеец" и избрани музикални магазини в столицата и страната:

София: "Вижън", "Евротурс", книжарница "Селект", музикален магазин "Яко"
Пловдив: "Мюзик център", "Рок шоп"
Бургас - "Саундгардън"
Велико Търново - "Медуза"
Плевен - музикален магазин "Рули"
Варна - "Озз мюзик"