Раздавач на награди е една от хитовите позиции. За час работа заплатата е 8,78 долара

До края на февруари може да се явите на поредната порция интервюта с американските работодатели, които консултанските фирми за образователни услуги организират у нас по програмата Work and travel, информира "Труд".

Студентите, които имат навършени 18 години и са успели да се освободят от лекции през май, могат да се включат в кампанията за работа отвъд Океана. 

Има работни позиции почти из всички щати

Те са за аниматори в увеселителни паркове, помощници в кухни, камериерки в хотели, сервитьори, спасители на басейни. Бригадите са от май до септември.

Някои от работодателите предлагат и допълнителни оферти към уговореното заплащане като веригата Food Lion LLC, която в супермаркетите си в Южна Каролина предлага работа и 400 долара бонус за добра служба. 

Изискването е да знаете отличен английски език

За камериерка в Монтана цената е 8,50 долара на час и не се изисква перфектен английски език. Късането на билетчета в увеселителен парк в Канзас е 7,65 долара, заплата пак на час. Рецепционист в хотел в Уисконсин е с възнаграждение от 13 долара. Много от работодателите организират фирмени партита и екскурзии за екипите си. Най-предпочитани са позициите в заведения заради бакшишите.

Студентите, които искат да отидат на бригада, 

обаче трябва да си приготвят между 600 и 1000 долара за участие в програмата

По правило студентите успяват да си възстановят разходите и да изкарат дори повече. Не всички работодатели осигуряват и нощувка, а при тези, които има, такава услуга се заплаща, макар и на минимални цени.