Тежката музика ни дава повече увереност и ни прави по-ентусиазирани

Твърдата музика не е за всеки и мнозина не са склонни да я възприемат, но се оказва, че слушането именно на метъл e полезнo, когато сме на работа, пише "Бизнес инсайдър".

Изследване на проф. Денис Хсу от университета Нордуестърн показва, че тежката музика със силен бас ни прави по-уверени и ентусиазирани.

В проучването се включили 78 студенти, които трябвало да изслушат 2-минутен инструментал, като имало два варианта - със силен и със слаб бас. След това им били задавани въпосда отговарят на въпроси, които да покажат колко силни и уверени са и да оценят как се чувстват по отношение на три емоции - щастие, вълнение и ентусиазъм.

Резултатите били категорични - хората, на които се паднало да слушат варианта с твърдия бас, са се чувствали по-силни и по-увeрени.

Виж повече: По какво личи, че една държава е добра за живот? Слуша се метъл

Между звуковете и увереността има връзка, казват учените. Още един пример - мениджърите с по-плътен и силен глас правят повече пари.

Така че, ако искате да успеете, зарежете обичайните леки и нежни мелодии и пуснете нещо от сорта на Pantera, Sepultura, ранните Metallica или поне Pearl Jam - и се залавяйте за работа.

Виж още: Надеждите се възраждат с All Hope is Gone на Slipknot