Трифонов, екипът му и телевизията проявили несъобразителност

След извинението за гафа в понеделник, когато при повторение на "Шоуто на Слави" бе излъчено "хумористично съдържание, свързано с президента Росен Плевнелиев, в неподходящ за него и семейството му момент", продуцентът и водещ изказа лично съжалението си за гафа.

От събота насам държавният глава е в траур след смъртта на своя първороден син Филип, а в първия ден на работната седмица благодари чрез социалните мрежи за обществената съпричастност.

Слави Трифонов се включи в ефир за минута и половина от 12,30, когато вървят повторенията на шоуто, за да се извини за скеча с Виктор Калев в ролята на държавния глава.

"Аз и целият ми екип поднасяме своите искрени извинения на семейството на президента Плевнелиев за несъобразеното от нас съдържание на повторението на "Шоуто на Слави", излъчено вчера, на 10 август.

Фактът, че целият ми екип е в отпуск от края на миналия месец, както и фактът, че повторенията на шоуто се подготвят месец по-рано, въобще не оправдава моята и на целия ми екип несъобразителност.

Г-н президент, аз нямам деца и мога само да предполагам и да се досещам за вашата огромна болка и мъка, която изпитвате. Приемете искрените ми съболезнования за тази тежка трагедия, сполетяла вашето семейство", заяви шоуменът (видео).