Пет ползи от редовната употреба на лимонов сок

Отдавна се говори за положителното влияние на цитрусите върху човешкия организъм. В повечето случаи само поклащаме глава в знак на съгласие, не правим нищо, не променяме нищо в навиците си. Предизвиквам ви да опитате в продължение на седмица всяка сутрин, преди закуската и кафето да изпивате по половин изстискан лимон с малко вода. Да, кисело е, но като изключим това не коства никакво усилие.

Какво ще ви донесе този експеримент?

1. Повишава тонуса - Свежо усещане, което определено е добро дошло през летния сезон. Това ще ви помогне да се събудите една идея по-бързо с прилив на енергия още преди да сте сипали кафето си в чашата.

2. Подсилва имунната система (висока концентрация на витамин С ) - Вместо да пиете имуностимуланти на хапчета, пробвайте с естествени продукти. Лимон, мед, прополис, джинджифил, пшенични стръкове... списъкът е дълъг. Защо да пиете нещо с „екстракт от лимон”, когато можете да приемате директно лимона.

3. Притъпява апетита - Разбира се това не означава, че няма да огладнявате. Просто лимонът сутрин кара да забравим онова остро чувство на глад, което ни кара да се тъпчем все едно не сме яли от седмици. 

4. Помага за изхвърлянето на ненужните и стимулира усвояването на важните за организма вещества – Да, фактът, че изчиства токсините ще накара тялото ви да изглежда по-добре, но и ще ви накара да се чувствате по-добре в него. Ако съчетаете пиенето на лимонов сок сутрин с тичане или друг вид кардио, ще усетите как излишните „тлъстинки”/ килограми се стопяват по-бързо от преди. 

5. Лимонът, като мощен антиоксидант, помага дори при махмурлук. Вече може съвсем да забравим за зелевия сок. След като се приберете от тежка вечер, изпийте сока на половин лимон преди лягане. На сутринта повторете същото и няма да има нищо, което да ви напомня за количестовто алкохол, което сте погълнали предишната вечер. 

Tsitrusi i tamnozeleni zelenchutsi

Малките неща могат да доведат до големи промени. Все пак не очаквайте някакво магическо заклинание, чието действие лимонът отключва. Той може значително да помогне на начина, по който се чувствате в тялото си, но за постигането на добра форма се изисква много повече от неговия сок. 

Редовните физически упражнения и избягването на определени групи храни са ключови не само за да изглеждате зашеметяващо на плажа, но и за да сте здрави. 

Източник: Bulevard.bg