Според мъжа спасителите на плажа щели да обезчестят дъщеря му, като я докоснат, докато я спасяват

В ситуация на опасност родителите защитават първо децата си. Това е заложено в гените ни като хора. Но очевидно гените не винаги вършат работа. Така например един баща в Дубай остави 20-годишната си дъщеря да се удави, като попречи на спасителите да ѝ помогнат, пише британският "Индипендънт".

Името на мъжа не се споменава, но мотивите му били, че е по-добре да я остави да умре, отколкото да позволи на непознат мъж да я докосне. 

По думите на зам.-директора на дубайската полиция Ахмед Буркибах момичето е можело да бъде спасено, ако не е била намесата на бащата.

"Децата плуваха, когато внезапно 20-годишното момиче започна да потъва и да пищи за помощ. На плажа имаше двама спасители и те се втурнаха, за да му помогнат. Но имаше едно препятствие, което им попречи да го достигнат. Това препятствие беше вярата на този азиатец, който смяташе, че ако тези мъже докоснат дъщеря му, ще я обезчестят. Това му струваше живота на дъщеря му", коментира той.

Виж още: Религията като извинение за омраза

Според Буркибах мъжът станал агресивен и започнал да изблъсква мъжете от водата, казвайки, че "предпочита дъщеря му да умре, отколкото да бъде докосната от непознати мъже".

По-късно срещу мъжа е повдигнато обвинение за препятстване работата на спасителния екип.

Виж още: Най-малкият талибан в света

Източник: "Индипендънт", OFFnews