За сега изглежда, че оставаме без сериала "Седем часа разлика".

"Налага се да преустановим снимачния процес на сериала, чийто копродуценти сме, въпреки искреното ни нежелание да прибегнем до това крайно решение. За да продължим работа е необходимо другият копродуцент - bTV Media Group - да изпълнява стриктно основното си задължение по договора, а именно да извършва плащанията за продукцията в определените от договора срокове. 

Голямото желание на Магърдич Халваджиян и целия екип е "Седем часа разлика" да продължи да радва почитателите си и след приключване на третия сезон (и част от четвъртия), чиито епизоди вече са заснети."

Това съобщиха от "Глобал филмс" по повод слуховете, че сериалът "Седем часа разлика" се спира. 

"Този сериал е наша рожба! Създадохме го заедно с прекрасните сценаристи Любен Дилов и Милена Фучеджиева. Отидохме с идеята в bTV. Реализирахме един успешен продукт, с който се гордеем. Тъжно ни е, че ще приключим с него по този начин, но за да продължим аз лично и екипа ми да работим, се нуждаем от финансово обезпечаване.

Жалко е също, че великолепните актьори, които имат огромна заслуга за успеха на "Седем часа разлика" и които се превърнаха в любимци на зрителите също са потърпевши в тази ситуация.  

Лично аз поканих Ваня Цветкова и тя се завърна в България, за да стане част от нашия сериал. Всички ние сме емоционално обвързани с това, което заедно създадохме", казва Магърдич Халваджиян.

От "Глобал филмс" все още са готови да възобновят снимачния процес, стига bTV Media Group да гарантира финансовото обезпечаване на продукцията, както предвижда договора.

От медията обаче излязоха със следното официално изявление: 

Едностранното решение на "Глобал филмс" да спре снимачния процес противоречи на договорните отношения между страните. bTV не приема решението на "Глобал филмс" и настоява продукцията да продължи.

Българските сериали са основен приоритет в програмната политика на bTV, като за 2 години и половина телевизията вложи над 15 милиона лева, ангажира над 100 талантливи български актьори, както и над 600 професионалисти от кино индустрията в своите проекти.

Излъчването на третия поред български сериал, продуциран от bTV - "Седем часа разлика", е залегнало в стратегията на телевизията за следващите 2 години и в този смисъл очакваме "Глобал филмс", съгласно договора с bTV, незабавно да подновят работата по продукцията на сериала.

"Седем часа разлика" ще продължи да радва феновете си с вълнуващата история на героите между София и Ню Йорк всеки вторник от 21.00 часа по bTV.

Остава да разберем дали ще се споразумеят.