Вампирската драма по книгите на Шарлейн Харис приключва със сезон от 10 епизода

"Истинска кръв" е наистина определящ сериал за HBO - заяви програмният директор Майкъл Ломбардо. - Алън Бол използва книгите на Шарлейн Харис, събра блестящ актьорски състав, с великолепната Ана Пакуин в главната роля на Суки Стакхаус, и създаде сериал, който отведе многобройните си почитатели на невероятно пътуване. В шести сезон Алън предаде щафетата на Брайън Бъкнър, който продуцира един успешен сезон. Заедно с легионите от фенове и на мен ще ми е трудно да се сбогувам с жителите на Бон Темпс, но нямам търпение да видя последната глава на тази невероятна поредица."

Създателят на сериала Бол споделя: "От момента, в който прочетох книгите на Шарлейн, разбрах, че имат потенциал за нещо много специално. След това удивителните ни сценаристи, актьори и екип пресъздадоха света й по начин, който надминаваше и най-смелите ми очаквания. Благодарен съм безкрайно на HBO за сътрудничеството и на зрителите, които прекарваха вечерите си в Бон Темпс с нас."

Продуцентът Бъкнър, който ще приключи вампирската сага, добавя: "Изключително горд съм, че бях част от семейството на "Истинска кръв". Няма по-талантлив и трудолюбив актьорски състав и екип и сърдечно благодаря на всички за посвещението и упоритостта им. Благодаря и на HBO за подкрепата и, разбира се, на Алън Бол, чийто гений ни позволи да се отправим на това невероятно пътешествие. И накрая огромни благодарности на най-страстните телевизионни зрители. Ще дадем всичко от себе си, за да приключим историята на Суки с чувство, въображение и, естествено, забава."

Последният сезон на "Истинска кръв" ще се излъчи идното лято, но все още не е обявена конкретна дата за премиерата.