Нанси Карабойчева вече е в екзотичния курорт, където до 14 септември репетира за финала на конкурса "Мис Свят 2013"

Титлата, за която се конкурираме с над 130 държави, ще бъде връчена в столицата Джакарта на 28 септември. Тази година домакин на надпреварата е Индонезия.

Първите десетина дни момичетата прекарват в подготовка за шоуто сред екзотичния пейзаж на остров Бали - подготвят финалната хореография, репетират народните си танци, спортуват и дефилират. Още с пристигането Нанси записа и своето ново видео представяне, след като по-рано у нас подготви кратък клип за себе си и страната ни.

Индонезия има най-многобройното мюсюлманско население, поради което традиционният кръг с плажна мода ще се състои пред по-ограничена публика, а телата на кандидатките ще бъдат прикрити с цели бански и аксесоари.

Именно тази корекция в регламента дала възможност на блондинката от село Юнаците да се бори за короната първо у нас, а после и в световен мащаб, тъй като сега никой няма да гледа двете й малки татуировки.

Припомнете си първата й видеовизитка, с която в средата на юли Нанси Карабойчева влезе в Двореца на риалити шоуто "Мис България 2013" заедно с още 17 момичета. Престоят там също бе около месец.

Победителката в "Мис България 2013" отлетя към световния конкурс в началото на тази седмица, а на летището я изпратиха най-близките й хора - нейните родители и любимият й Добромир Димитров.

Именно Добри бил до последно край Нанси, за да й вдъхне кураж за дългото пътуване и да сподели големия си опит в прекачванията на летища по цял свят. Предишната вечер той се се прибрал от Словения, където с националния отбор по волейбол играха в международен приятелски турнир.

Красавицата от село Юнаците потегли към Бали с 11 дизайнерски рокли на София Борисова, ушити специално за нея, а моделиерката от "Романтика фешън" също участва в конкурса - в новата категория "Най-добър дизайнер".

.

Българката избра за своя кауза ситуацията с бездомните животни у нас и засне клип с обитателите на кучешкия приют в Богров.

Ще се опитам да популяризирам максимално въпроса и да спомогна хората да се замислят за този проблем, обясни тя пред MissBulgaria.tv. Според нея каузата е отговорна и засяга обществен проблем, който така и не намира разрешение през годините.

"Нужна е задълбочена работа с институциите и наистина добре насочени мерки за това бездомните животни да намерят дом. Важно е да се работи за построяването на приюти и едновременно с това за превенция срещу насилието над животните. За съжаление институциите не правят достатъчно за решаването на този проблем, но аз ще се опитам да помогна и да инциирам поредица от събития, с които да активирам правилните действия", обеща Нанси.

Общуването с животните и природата не е чуждо на 20-годишната блондинка - семейството й живее в село Юнаците, а в дефилето си с индивидуална визия за финала на българския конкурс тя се появи в ролята на фермерка, макар по-близо до кънтри стила, отколкото до българския фолклор.

Въпреки че според жълтите издания вече й бил измислен и прякор - Малката овчарка, в семейното стопанство Нанси разказва, че отглеждали само зайчета и кокошки. Колкото до земеделския труд:

"Вадила съм картофи, помагам за различни разсади, които се правят. Включвам се в брането на домати и тяхното подреждане в кашони. Не се притеснявам изобщо да го върша. И сега, като имам свободно време, ще помагам, защото е тежка работа", споделя кандидатката за "Мис Свят" в интервю пред в. "24 часа" преди заминаването си.