Първото парти за месеца е на 8 май

08.05 | FULL CIRCLE

Със способността да докосват различни сетива, екипът на лейбъла е неизбежна част от нощния живот както в България, така и извън границите й. С възможността да опознаят творчеството на Full Circle вече могат да се похвалят в Атина, Лондон, Сао Паоло, Йерусалим, Бейрут.

На 8 май за пръв път, специално за българската публика, гост-диджей е един от съоснователите и резидент на лейбъла - Илайджа Симънс. Само седмица преди издаването на дебютното си ЕP - Pisces за KompactRecords, той се очаква да остави своя отпечатък в клубната история у нас с обещание за незабравимо представяне.

Билети на цена 10 лв. могат да бъдат закупени на входа в самия ден.

09.05 | SANDER KLEINENBERG, STEFAN POPOV

Талантливият холандски диджей и продуцент Сандер Клайненберг пристига на 9 май по покана на "Ялта". Aвторът на хитове като Can You Feel It, Wicked Things и This Is Miami ни въвлича в нестандартния си стил - смесица от диско, фънк, техно и хаус.

Възхваляван като един от водачите от първото движение на световните суперзвездни диджеи преди повече от десетилетие, холандецът прави микс от нестандартно диско, техно в стил "Детройт", истинска соул музика и свеж фънк, съчетавайки ги в постоянно развиващия се пейзаж на хаус музиката.

Резидентът Стефан Попов се присъединява към партито, а билетите по 20 лв. са в мрежата на Eventim.bg и клуб "Ялта".

15.05 | CONTACT with STEFAN POPOV

Интелигентно хаус звучене, запазена марка на проекта "Контакт", отново ще оглася "Ялта". Резидентът на клуба Стефан Попов е подготвил прясна селекция дийп хаус, а входът е свободен до полунощ.

16.05 | UMEK, PHILIP CHERNIKOV

Словенският диджей и музикален продуцент Юмек гостува на "Ялта" в събота, 16 май. Диктуващ модата на техно и тек-хаус сцената вече две десетилетия, неуморим и с повече от 100 участия годишно, гостът вероятно е един от най-ангажираните диджеи в света. Столичният клуб обаче успешно пази мястото си като една от спирките в натоварения му график.

Преди Юмек зад пулта излиза Филип Черников. Билети на цена 20 лв.-  в мрежата на "Ивентим" и клуб "Ялта".

22.05 | SMITE with PAVEL PETROV, SHOSHO, MILEN YORDANOV

Koнцептуалното събитие Smite гостува отново в YALTA CLUB на 22 май. Зад пулта застават Павел Петров, Шошо и Милен Йорданов от младата ъндърграунд организация Stratos.

Диджеите разгръщат потенциала си зад пулта в Room 1, където ни обещават да прозвучи разнообразен стилово, но елегантен микс от хаус, текхаус, техно, дъб и геридж хаус. Билети на цена 10 лв. могат да бъдат закупени на входа в деня на събитието.

23.05 | TAKEOVER with M.A.N.D.Y

Третият уикенд на май продължава с новото издание на Takeover и още един силен гост от берлинския лейбъл Get Physical - Патрик Бодмер от M.A.N.D.Y. Приятелското продуцентско дуо на Филип и Патрик имат специално място в съвременната електронна музика като създатели на интелигентно звучене, съчетано с денс ритмите.

М.A.N.D.Y., заедно с BookaShade и диджей T., са основни виновници за възхода на Get Physical. Филип и Патрик разширяват границите на стила с безкрайните си експерименти в електрохаус, диско и класическите техно жанрове.

Няма как да не сте слушали компилациите им за Fabric (2008) и Body Language (2011) или великанското им парче с Бука Шейд Body Language (2005).

Билетите за изявата им на 23 май са в мрежата на "Ивентим" и на място в клуба.

29.05 | THE NXT GEN: ARCHIE HAMILTON (UK), GIOVANNI VERRINA (IT)
В последния петък от месеца The NXT Gen ни срещаj с едни от най-сериозните създатели на лейбъл от новото поколение ъндърграунд артисти. В индустриалната обстановка на Room 2 излизат Арчи Хамилтън, чиито сетовете и продукция са наситени с енергия.

Подземието на клуб "Ялта" посреща и Джовани Верина - италиански продуцент и диджей, който е и един от собствениците на All Inn Records. Неговият саунд е резултат от ненасития му апетит да изследва музикалните сцени от Южна Африка до Берлин. Към двамата се присъединява и Димитри Монев.

30.05 | DJ DIASS BIRTHDAY BASH

"Ялта" посрещат отново диджей Диас по случай 10-годишния му юбилей зад пулта и неговия рожден ден. Българският диджей и продуцент започва да миксира на 12-годишна възраст и вече има зад гърба си три авторски албума: Party Beach (2011) ,Welcome To Bulgaria (2013) и Reset the World (2015), който се издава в международен мащаб от италианския топлейбъл 303Lovers.

Специални гости на партито с Диас са неговите колеги и приятели диджей Дончо, Спрайт, Дабъл Ди и Саундмейгс. Вход свободен (само с покани) до 0,30 ч.; вход след този час - 15 лева.

Източник: Yalta Club