Shock Doctor - създателите на иновативни и уникални технологии за защита, са лидер в създаването на перфектните протектори за уста.

Това постигат с над 10 години работа и с помощта на най-добрите зъботехници, специалисти и и с производители на специални материали, които само Shock Doctor използва в продуктите си. 

Компанията изучава подробно биофизичните особености на ударите в челюстта, позицията на челюстта и спецификата на зъбната структура, преди да създаде всеки един протектор, след което той се тества компютърно и в реална среда. Чак тогава продуктът достига до потребителя, давайки му максимална сигурност и спокойствие.

С 48 патента зад гърба си и модернистичните технологии, използвани в създаването на продуктите като: Tri-Bite, Monocoque Shock-Frame, X-Fit Compression и Shock Skin, компанията е един от утвърдилите се лидери на пазара в защитата на спортистите. 

Редица професионални спортисти като Раян Матюс, Акиим Айерс, Джак Джонсън, Ник Леди, Сам Томкинс използват услугите й, като Shock Doctor остава ангажирана с всеки, които и се доверява - от начинаещите млади спортисти до професионалистите. 

Shock Doctor създава продукти не само за професионални спортисти но и за хора, водещи активен начин на живот, имащи нужда от подкрепа и защита - висококачествените ортези предлагат комфорт, стабилност и лекота по време на носене.

Перфектното пасване на всички продукти, многослойната рамка, която дава сигурност, невероятна плътност и комфорт са едни от ключовите черти на Shock Doctor назъбниците. Shock Doctor Ви предпазва както от вътрешни наранявания на устната кухина, така и от по-сериозни и дори нокаутиращи удари в челюстта, благодарение на шок-абсорбиращата патентована рамка. Пази и челюстната става от дислокация и разместване - фрактура, която може да е много болезнена.

Сред използваните технологии е патентованата технология MORA (Mandibular Orthopedic Repositioning Appliance) - тя дава съвсем друго усещане при носенето на протектори за уста. Благодарение на тази технология протекторът държи долната и горната челюст по специфичен начин, който намалява възможността от нокаутиращи удари в зоната отстрани на челюстта, по-известна като "the button". 

Позицията, в която MORA поставя челюстта - надолу и напред, създава оптимална мускулна мобилност и потенциал на мускулите на врата и главата, давайки и свобода за много по-дълбоко дишане. Дава възможност и за безпрепятствен говор. Всичко това увеличава неколкократно потенциала и издръжливостта при истински големи натоварвания.

Ето и три продукта, които представляват огромен интерес за обществото и за денталните специалисти - Braces Mouthguard, Gel Max Mouthguard и Nano 3D Mouthguard.

Braces Mouthguard

Още през 2005 г. Shock Doctor представя на пазара първия протектор в света, подходящ и за атлети носещи зъбни шини, благодарение на специалния си силиконов вътрешен слой и специалната технология Insta-Fit™ - мигновено пасване по зъбната структура, без варене. Да, правилно, този протектор се слага и пасва ведната по особеностите на челюстта, запазвайки основната черта на всички продукти на марката - максимално плътно пасване и екстремна защита. 

Специалният ортодонтичен канал е създаден за атлетите, които носят зъбни шини или така наречените брекети. Той ги пази и обхваща плътно, като постоянно се напасва по промените както в зъбната структура, така и в самите брекети. Това спестява неудобството да се купуват нови и нови протектори, докато се носят шини, което е неизбежно с обикновените гуми за уста. 

През 2008 г. Shock Doctor създава и Double Braces протектора, който вече е двоен и е за горна и долна челюст, запазвайки същите технологии и качество.

Gel Max Mouthguard

За протекторът Gel Max на Shock Doctor гарантират редица стоматолози, участвали в проектирането и създаването му. Посредством гел подложката се осигурява възможност за по-прецизно пасване от всеки друг протектор. Външната рамка е изработена от абсорбираща вибрациите гума и специални канали, които улесняват дишането по време на носене. 

Този протектор е подходящ не само за бойни спортове, но и за баскетбол, футбол, бейзбол, ръгби и всички видове контактни спортове. 

Nano 3D Mouthguard

Наскоро Shock Doctor представи на пазара протекторът Nano 3D с технология Super Tight Compression Gel-Fit ™, чрез която се персонализира по формата на горните зъбите и предлага стабилно и удобно прилягане. Tri-Bite технологията помага за стабилизиране на горната и долната челюст, за да са максимално защитени при ъперкът и странични удари като запълва пространството между предните зъби и кътниците с гел и осигурява сигурна защита.

3D протекторът разполага и с противошокова тънка рамка, разнасяща силата на ударите - лека структура, която поглъща и отвежда вибрациите далеч от контактната точка. Вътрешната стена се състой от нано слой - полугъвкав полимер, които подпомага плътното прилягане и същевременно ограничава допира до езика, като по този начин подпомага дишането и възможността за комуникация.

Отскоро продуктите на Shock Doctor вече може да намерите и на българския пазар, повече за тях може да научите на официалната им страница - shockdoctor.bg, както и в търговската мрежа на 4fitnessbg.com.